DİYARBAKIR / YENİŞEHİR - Güzel İmam Hatip Ortaokulu

HEDEF LGS

Şbt

Okulumuzda Rehber Öğretmeni Süphan EKİN ve Müdürümüz Nimet ZAMAN tarafından 8: sınıf  öğrencilerimizin velileri ile ilgil yapılan deneme sınavların analizleriyle ilgili bilgilendirme yapıldı. Ayrıca velilerimizin öğrencilere karşı beslenme çalışma ortamı uyku düzeni vb. durumlarda nasıl davranması gerektikleri hakkında bilgi verildi.

Şbt

HEDEF  LGS Akademik Takip Komisyonu 8.sınıf öğretmenlerine yapılan sınavların analizleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Şbt

Okul Rehber Öğretmeni Süphan EKİN tarafından 8. sınıf öğrencilerine Etkili Çalışma Yöntemleri hakkında öğrencilerimize bilgi verdi.

Şbt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından, Hedef LGS Projesi kapsamında 05.10.2023 tarihinde yapılan Çevrimiçi Akademi Toplantısı'na okul proje koordinatörümüz, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Murat ÖNAL katıldı.

-    Din Öğretimi Genel Müdürlüğü HEDEF LGS Projesi, öğrencilerin akademik başarılarını artırmaya ve Liselere geçiş sınavına hazırlık sürecini desteklemeye yönelik bir çalışmadır.

-  Proje ile İmam hatip ortaokullarında yürütülen akademik çalışmalar, liseye hazırlık faaliyetleri ve kariyer planlama süreçleri hakkında istişare ve değerlendirmeler yapmak; saha ziyaretleri gerçekleştirerek kurumsal rehberlik faaliyetleri yürütmek; bilgi, tecrübe ve iyi örnek paylaşımında bulunmak; okullarla birlikte gelişim planları hazırlamak, uygulanmasını sağlamak ve takibini yapmak; öğrencilerin akademik başarılarını artırmak, liseye hazırlık süreçlerine katkı sunmak, bu süreci etkili ve verimli hale getirmek amaçlanmaktadır.

-    Projenin hedef kitlesi İmam Hatip Ortaokullarında öğrenim görmekte olan 7. ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşmaktadır.

-    Projeye,  81 ilden 121 İmam Hatip Ortaokulu dâhil edilmiştir.

Projenin yürütülmesinde il/ilçe millî eğitim müdürlüğü din öğretimi şube müdürlükleri ve ilgili okul müdürlükleri sorumludur.

Ara

8. sınıf öğrencilerine ve öğretmenlere yönelik motivasyon amaçlı (sosyal etkinlik kapsamında kahvaltı etkinliği yapılmadı. kahvaltı etkinliğinden sonra

motivasyon semineri öğretmen ve öğrencilere verildi.

Ara

HEDEF LGS PROJESİ AFİŞ ÇALIŞMASI HAZIRLANDI.